Dziś, jak w tytule, przepis na najprostszą babeczkę czekoladową, jakie kiedykolwiek robiliście!
Zapomnijcie o gotowcach ze sklepu, zawsze lepiej smakuje coś, co sami przygotowujemy! Tak samo jest w przypadku tej babeczki - wystarczy raz ją spróbować, by już zawsze do niej wracać, gdy nagle najdzie nas ochota na coś słodkiego.
Zapomnijcie o gotowcach ze sklepu, zawsze lepiej smakuje coś, co sami przygotowujemy! Tak samo jest w przypadku tej babeczki - wystarczy raz ją spróbować, by już zawsze do niej wracać, gdy nagle najdzie nas ochota na coś słodkiego.
Łatwy przepis - szybkie danie. Jedyne co potrzebujesz to 5 minut i kilka składników, więc zaczynamy!
Potrzebne Ci będą:
- jajko,3 łyżki mleka,
- 3 łyżki oleju,2-3 łyżki cukru,
- szczypta soli,
- 2,5 łyżki ciemnego kakao,
- 4 łyżki mąki.
PRZYGOTOWANIE:
- Jajko ubijamy w miseczce z cukrem, mlekiem, olejem i szczyptą soli.
- Dodajemy kakao i bardzo dokładnie mieszamy.
- Przesiewamy mąkę i delikatnie mieszamy. Pamiętajcie, by nie mieszać zbyt długo, aby ciasto nie zrobiło się zbyt gąbczaste
- Ciasto możemy przelać do dowolnego naczynia lub, jak w tym przypadku, do papierowych foremek.
- Wkładamy do mikrofalówki ustawionej na maksymalną moc, na 2,5 minuty (najlepiej sprawdzić metodą prób i błędów ile czasu potrzebuje Wasza mikrofalówka)
i VOILA! Udekorujcie ją, np. płynną czekoladą i kawałkiem chrupkiego wafelka!
Oczywiście możecie rozrobić ciasto w większych ilościach, zwiększając proporcje, wtedy babeczek wyjdzie znacznie więcej! :)
SMACZNEGO!
P.S. Dajcie znać, jak Wam poszło. :)

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz